Homeopathie voor vrouwen

Vrouwen hebben vanaf de puberteit tot ver na de overgang te maken met flinke hormonale wisselingen. Hoewel we vaak denken dat ‘vrouwenkwalen’ erbij horen, is er wel degelijk winst te boeken met klassieke homeopathie. Hormonale wisselingen kunnen een fikse onbalans veroorzaken. Denk maar aan de puberteit, de zwangerschap en kraamtijd en de overgangsjaren. Juist bij hormonale klachten is balans hèt sleutelwoord. Met een klassiek homeopathische behandeling breng je die balans weer terug, en dat is voor veel vrouwen (èn hun partner) een verademing!

De overgang

Een speciale periode in een vrouwenleven is de overgang. Voor sommige vrouwen verlopen deze jaren als een glijdende schaal. Voor anderen kan het een ingrijpende tijd zijn. Iedereen is bekend met de opvliegers, de slapeloosheid en het nachtzweten. Onderbelicht is de impact van de overgang op de enorme innerlijke veranderingen die we doormaken. Na de overgang ben je niet meer dezelfde die je voorheen was. Het kan een tijd zijn van het (eindelijk) verwerken van oude trauma's, van loslaten van patronen die niet meer passen. Veel vrouwen voelen zich uiteindelijk beter dan vóor de overgang. Opgeruimd, met nieuwe perspectieven. Dat dit vaak niet zonder slag of sloot bereikt wordt, mag duidelijk zijn. De homeopathie is een mooie ondersteuningbij dit proces. Niet alleen voor de opvliegers, maar juist om de uitdagingen van deze jaren ten volle te benutten.

Om u een idee te geven van klachten die met klassieke homeopathie behandeld of begeleid kunnen worden, volgt het volgende overzicht:

Bij hormonale klachten

overgangsklachten (opvliegers, vaginale droogte, slapeloosheid, somberheid)
menstruatie- en/of ovulatieklachten (hevig vloeien, pijn, verstoorde cyclus)
vaginale schimmelinfecties
hoofdpijn of migraine
stemmingsklachten
begeleiding en ondersteuning bij borstkanker
onvruchtbaarheid
acné

Relatie, gezin en werk

depressie, piekeren, angsten, boosheid
burnout, oververmoeidheid
slaapproblemen
geen of veel zin om te vrijen
blaasontsteking na vrijen
verwerken en loslaten van oud zeer

Moeder & baby

problemen met borstvoeding
huilbaby’s
misselijk tijdens de zwangerschap
bevalling
depressie na bevalling
bekkeninstabiliteit
darmkrampen en spugen bij baby’s