Homeopathie voor vrouwen

Vrouwen hebben vanaf de puberteit tot ver na de overgang te maken met flinke hormonale wisselingen. Hoewel we vaak denken dat vrouwenkwalen er gewoon bij horen, is er wel degelijk winst te boeken met klassieke homeopathie. Hormonale wisselingen kunnen een stevige onbalans veroorzaken. Denk maar aan de puberteit, de zwangerschap & kraamtijd en de overgangsjaren. Juist bij hormonale klachten is balans hèt sleutelwoord. Met een homeopathische behandeling breng je die balans weer terug, en dat is voor veel vrouwen (èn hun partner) een verademing!

De overgang

Als vrouw boven de 55 .. ben ik ervaringsdeskundige zoals dat heet! Er is expertise in huis om je te helpen zo goed mogelijk door de overgang heen te komen. Maar ook om oog te krijgen voor 'het goud' dat deze fase met zich meebrengt. Verdieping, spiritualiteit, leren leven vanuit je eigen bronnen. Want ook dat is de overgang! Voor sommige vrouwen verlopen deze jaren als een soepele glijdende schaal. Voor anderen kan het echt een ingrijpende tijd zijn. Iedereen is bekend met de opvliegers, de slapeloosheid en het nachtzweten. Onderbelicht is de impact van de overgang op de enorme innerlijke veranderingen die we doormaken. Na de overgang ben je niet meer dezelfde die je voorheen was. Het kan een tijd zijn van het (eindelijk) verwerken van oude trauma's, van loslaten van patronen die niet meer passen. Een troost: uiteindelijk voelen veel vrouwen zich beter en stabieler dan vóór de overgang! Opgeruimd, met nieuwe perspectieven. De homeopathie is een mooie natuurlijk ondersteuning bij dit proces. Niet alleen voor de opvliegers, maar juist om de uitdagingen van deze jaren ten volle te benutten.

.

Om u een idee te geven van klachten die met klassieke homeopathie behandeld of begeleid kunnen worden, het volgende overzicht

Hormonale klachten

overgangsklachten (opvliegers, vaginale droogte, slapeloosheid, somberheid)
menstruatie- en/of ovulatieklachten (hevig vloeien, pijn, verstoorde cyclus)
vaginale schimmelinfecties
hoofdpijn of migraine
stemmingsklachten
begeleiding en ondersteuning bij borstkanker
onvruchtbaarheid
acné

Relatie, gezin en werk

depressie, piekeren, angsten, boosheid
burnout, oververmoeidheid
slaapproblemen
geen of juist veel zin om te vrijen
blaasontsteking na vrijen
verwerken en loslaten van oud zeer

Moeder & baby

problemen met borstvoeding
huilbaby’s
misselijk tijdens de zwangerschap
bevalling
depressie na bevalling
bekkeninstabiliteit
darmkrampen en spugen bij baby’s