“Leven is de enige manier om zich in gebeurtenissen te bevinden … om pijn te onderscheiden van alles wat geen pijn is, … om ten minste éénmaal over een steen te struikelen, in een of andere regen nat te worden,… en zonder ophouden iets belangrijks niet te weten."


W. Szymborska

Homeopathie, juist voor ouderen

Veel mensen denken dat homeopathie alleen wordt toegepast bij oppervlakkige aandoeningen. Bij serieuze klachten moet je toch naar de huisarts? Ja natuurlijk! Toch kunnen we met homeopathie veel meer klachten verbeteren dan we denken. Ook als u met chronische klachten en medicijngebruik te maken hebt. Onomkeerbare processen zoals auto-immuunziekten kunnen vaak worden vertraagd of verzacht. En denk eens aan homeopathie bij begeleiding van operaties en eventuele klachten hierna.

Maar ook als u zich lichamelijk prima voelt, kan het zo zijn dat het leven toch niet eenvoudig is. Verlies van een geliefde, afscheid nemen van een werkend leven en alle bedrijvigheid die daar bij hoort, de confrontatie met de 'eindigheid der dingen'; er is duidelijk een nieuwe fase aangebroken. Het is misschien een periode waarin er ruimte komt voor zingevingsvragen. Met die vragen bent u van harte welkom. Want ook hier geldt dat de homeopathie kan helpen om een nieuw evenwicht te vinden.

Volwassenen en ouderen

verwerken van rouw en verlies
ondersteuning en begeleiding bij (de behandeling van) kanker
psoriasis
reumatische klachten, artrose
rugpijn (spit, ischias, hernia)
concentratieproblemen, vergeetachtigheid
ziekte van Parkinson
gordelroos
griep die blijft hangen