Het kind achter de klacht

Je kind heeft een probleem… en wat nu? Een goede en natuurlijke mogelijkheid is klassieke homeopathie. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische middelen. Ze voelen zich verrassend snel weer in balans. Niet alleen de klacht kan verdwijnen, maar je kind kan ook een spurt maken in de ontwikkeling, of meer energie krijgen. En dat natuurlijk zonder vervelende bijwerkingen!

Bij een kind duurt de intake korter dan bij volwassenen, ongeveer een uur. Er is ruimte om te spelen, te tekenen of een boekje te lezen. Ook als de problematiek wat zwaarder is, slagen we er meestal wel in om er een licht gesprek van te maken, waarbij ook veel gelachen wordt! Aan het eind van dit gesprek is meestal wel duidelijk waardoor de balans verstoord is geraakt. Niet alleen waar jouw kind last van heeft is belangrijk, maar ook hoe een en ander is ontstaan.

Wil je iets bespreken zonder je kind? Dat kan natuurlijk. Sommige ouders sturen dan voorafgaand een mail. We kunnen ook een aparte (telefonische) afspraak maken vóór je samen in de praktijk komt. Het is belangrijk dat je kind tijdens het consult aanwezig is. De homeopaat kan het kind dan beter leren kennen en observeren. Want geen kind is hetzelfde.

Homeopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen. Het is een geneeswijze met een diepe werking. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om gedragsproblemen of lichamelijke klachten, of misschien wel een combinatie van beide. Het is altijd een totaal-aanpak.

Hieronder vind je een overzicht van klachten die goed reageren op een homeopathische behandeling

Baby’s en peuters (0 - 3 jaar)

problemen met voeding (darmkrampjes, reflux, weigeren van (borst)voeding)
huilbaby’s en wakkere baby's
allergieën (eczeem, voeding, astma, hooikoorts)
peuterpubers die (te) driftig zijn
weinig weerstand
vaccinatiebegeleiding
groeiachterstand of ontwikkelingsproblemen

Schoolkinderen (4 - 12 jaar)

vaak ziek of moe
boos, verdrietig of bang zijn
(onbegrepen) buikpijn
hoogbegaafde kinderen die moeite hebben met hun balans
hoofdpijn bij schoolkinderen
hyperactief of hypersensitief
slecht slapen, boze dromen
verlegen, faalangstig en onzeker

Pubers (13 - 17 jaar)

acné
menstruatieklachten (hevig vloeien, pijn, flauwvallen, onregelmatige cyclus)
faalangst en onzekerheid
boosheid, buien, wisselende stemmingen
Pfeiffer
liefdesverdriet
concentratiemoeilijkheden